Over precies 32 dagen is het dan eindelijk zo ver: Een maand backpacken in Thailand! Na onze avonturen in Indonesië vorig jaar, smaakte Azië zeker naar meer. Het was dan ook niet lang zoeken naar de volgende bestemming, deze zou hoe dan ook in Azië liggen. Na wat research bleek Thailand het ideale land om de eerste keer te gaan backpacken. Great, Thailand it is! De tickets zijn al geboekt (via Emirates) en het onderdak tijdens onze overstap in Dubai is ook al geregeld (Palm Island Dubai, YEAHH!!).

Maar hoe bereiden wij ons nu eigenlijk voor op de eerste keer backpacken? Waar lopen wij tegen aan en hoe lossen wij dit op? In deze blogpost zal ik met jullie delen hoe wij ons voorbereiden op de eerste keer backpacken.

Backpack kopen of lenen?

Oke, backpacken dus. Daar heb je een backpack voor nodig toch? Juist, die hebben we nog niet. Een zoektocht leert mij dat de écht goede backpacks voor ons toch nog redelijk aan de prijs zijn. Aangezien dit de eerste keer is dat wij gaan backpacken, vind ik het vooralsnog een overbodige luxe om zelf een backpack aan te schaffen. Wij hebben besloten om dus een backpack te lenen van vrienden. Maar aangezien ik weet dat ik zo veranderlijk als het weer ben, is er overigens een dikke kans dat ik alsnog voor vertrek een eigen backpack aanschaf.

Lonely Planet

De Lonely Planet, ook wel de backpackbijbel genoemd, is al een tijdje in huis. Hoewel ik hem af en toe doorblader om leuke plekjes te ontdekken, betrap ik mijzelf er vaak op dat ik hem eigenlijk nog niet echt gebruik. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat wij van te voren nog niets vast willen leggen en het daar wel zien. Ik ga er van uit dat de Lonely Planet op reis wat meer gebruikt gaat worden.

De beoogde route

Oke, na wat research blijkt Thailand dus toch wat groter dan gedacht. Dat houdt in dat je, zelfs als je een maand gaat backpacken, genoeg keuzes moet maken. Maar wat ga je allemaal doen? Wat moet je juist wél of niet doen, waar heb je te veel of te weinig tijd voor? AAARGHHH, LASTIG!!

De route die wij nu ongeveer globaal voor ogen hebben is ongeveer als volgt:
Bangkok
Ayutthaya
Khao Sok national park
Chiang Mai
Pai
Phnom Penh (Cambodja)*
Siem Reap (Cambodja)*
Koh Samui
Koh Tao
Koh Phangan
Bangkok

*Afhankelijk van de prijzen van de vliegtickets etc.

Handige reisblogs

Naast de lonely planet wil ik ook nog even een aantal blogs en websites noemen die ons enorm helpen met het maken van keuzes voor onze trip. Zo volg ik de website tipsthailand.nl van Sander & Mariska op de voet. Op deze website vind je echt allerlei nuttige tips m.b.t. Thailand, van vervoer tot aan must-see places. Ideaal dus.

In dit artikel kun je lezen dat ik recent een nieuwe camera aangeschaft heb. Natuurlijk wil ik deze camera optimaal kunnen gebruiken tijdens onze reis, maar van fotografie heb ik nog weinig kaas gegeten. De blogs die je écht moet lezen zijn de blogs van Simone van papertravels.nl. Op deze blog vind je, naast haar inspirerende reisverhalen, hele nuttige jip-en-janneke-taal fotografie-uitleg. Ideaal dus!

Wat denken jullie, is onze route haalbaar in een maand? Hebben jullie nog tips of aanvullingen? Laat het ons weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *