Een weekendje Barcelona, het stond al weer té lang op de planning. Ik ben er in 2011 voor het eerst geweest samen met mijn beste vriend Souf. Om cultuur te snuiven? Neuh. Om de schitterende creaties van meneer Gaudi te aanschouwen? Ook niet echt. Nee, wij gingen maar met één doel naar de Catalaanse Hoofdstad:
Het beste en mooiste voetbal ter wereld!

Wij zijn namelijk beiden helemaal gek van voetbal, sterker nog: we proberen iedere wedstrijd van ons geliefde FC Barcelona te zien en dan natuurlijk het liefst samen, compleet in Barcelona trainingspak en wedstrijdshirt, I know, pretty lame right?

Eens in het jaar naar een wedstrijd toe gaan, dat hadden we in 2011 afgesproken; helaas, wegens nare periodes in beide levens is het er niet eerder van gekomen om weer eens terug te keren naar Barcelona. Tot afgelopen februari, bijna 3 jaar later dan gepland. De tickets zijn geboekt en de kaartjes voor de wedstrijd zijn gekocht en onder het mom: dit moét je hebben meegemaakt ging natuurlijk Vera ook gewoon gezellig mee.

Vervoer in Barcelona

Barcelona is een zeer overzichtelijke stad en reizen van punt A naar B gebeurt hier veelal met de metro of te voet. Een kaart voor de metro kun je bij ieder metrostation kopen en is te verkrijgen in een bepaald aantal ritten kaart of in een bepaald aantal dagen kaart. De vorige keer (in 2011) hebben wij een weekendkaart gekocht voor de metro, welke wij dan ook erg veel gebruikte. Dit keer hebben wij alleen de metro gebruikt om naar het stadion te komen, de rest hebben we gelopen of met een hop-on/hop-off tourbus gedaan.

La Rambla

Dit keer, mede omdat Vera ook mee ging, toch ook maar wat van Barcelona zien. Ons hotel (Hostel Levante) zat in een zijstraat van La Rambla, dus in deze buurt hebben we ook de meeste tijd doorgebracht. Vaak ontbeten we in een zijstraat van La Rambla, je hebt daar overal heerlijke kleine bakkerijtjes. Avondeten deden we on a budget, KFC of een goedkope paella in de buurt van La Rambla.

Barcelona

Schitterende architectuur, zomaar ergens willekeurig 
in een zijstraat van La Rambla.

Gaudi

Gaudi, dat is toch die kerel van de Sagrada Familia? Klopt als een bus, maar deze meneer Antoni Gaudi heeft zó veel meer gemaakt dan alleen de Sagrada Familia. Zo bezochten wij in Barcelona naast Sagrada Familia onder andere zijn werken Park Guell en Casa Vicens.

Barcelona Zoo

Vanaf La Rambla is het ongeveer 20 minuutjes lopen naar het Parc de la Ciutadella, het grootste park van Barcelona. In dit park vind je onder andere de Barcelona Zoo. Ik moet zeggen dat ik deze dierentuin tegen vond vallen, maar dit kwam voor het grootste gedeelte omdat de dierentuin momenteel wordt verbouwd, waardoor er een redelijk deel van het park niet bereikbaar is.

Barcelona Zoo

Barcelona Zoo

FC Barcelona

Camp Nou Barcelona

Camp Nou, het mooiste stadion ter wereld.

En dan zit je daar dan eindelijk, in dat immense en schitterende stadion, Camp Nou. Alle zorgen vallen van ons af, niets anders dan die 22 man die achter een bal aan rennen doet er meer toe. FC Barcelona wint deze avond met 3-2 van Villareal, door doelpunten van Messi, Neymar en Rafinha. We zijn schor van het juichen, we zijn zo blij als een klein kind. Dit is een gedeelde passie, dit is een beste vriendschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *